Praktijk voor Moeder & Kind
 
Mama Academy Nederland- massage & begeleiding

Workshop baby- en peutergebaren

Gebaren is een manier van communiceren. Het is de manier om te communiceren met je baby of peuter als praten (nog) niet lukt. De motoriek van de handjes is veel eerder goed ontwikkeld dan de spieren die de mond sturen. Elk kind zal in zijn eigen tempo de gebaren laten zien. Het ene kind sneller dan de andere. Elk kind is uniek. Daarnaast speelt de ontwikkeling van het kind ook een rol.


Een moeder verteld:

" Inmiddels vier kinderen verder, heb ik bij ons vierde kindje de workshop babygebaren gevolgd. Tijdens de workshop kwam ik erachter dat ik deze workshop veel eerder had moeten volgen. Ons tweede kind had tijdens de peutertijd moeite met spreken en werd daardoor niet begrepen. Wat zich uitte in boosheid en frustratie. Zelfs onze peuterjuf schreef in zijn schrift leuk dat je er was, jammer dat we je niet konden verstaan. Het stond er iets anders in omschreven, maar hier kwam het wel op neer. Nu bij ons vierde kindje gebruiken we de gebaren en kijken ze allemaal de dvd van Lotte en Max. Ik merk nu dat ze de gebaren snel opneemt en hierdoor met ons allen kan communiceren. Daarnaast vinden de andere drie kinderen het ontzettend leuk om mee te gebaren. Een echte aanrader dus".


Het is van groot belang dat je tijdens de gebaren hardop de woorden uitspreekt. Naast dat het ontzettend leuk is om al op vroege leeftijd met je kindje te kunnen communiceren, kan het gebruik van de gebarentaal in combinatie met de gesproken taal kan de spraakontwikkeling versnellen.

Voordelen van baby- en peutergebaren?

  • Het versterkt de band tussen de ouder / verzorger en het kind.
  • Het vermindert driftbuien en frustraties.
  • Het kan de gesproken taalontwikkeling stimuleren.
  • Het kan het zelfvertrouwen zowel van de ouder als van het kind vergroten.

 

Workshop

Wil jij snel en makkelijk baby- en peuter gebaren leren? Dat kan! Tijdens de workshop baby- en peutergebaren van praktijk voor Moeder en Kind leer jij 20  gebaren. 
Tijdens de workshop is het is niet alleen luisteren en kijken  maar ook vooral meedoen!
Een gezellige interactieve workshop dus.
Na het volgen van de workshop  baby- en peutergebaren heb jij een prima basis waarmee je een hele tijd mee vooruit kan. Naast het leren van de gebaren krijg je ook tips hoe je de oudere kinderen erbij kan betrekken en advies wat te doen als je alle gebaren goed beheerst en meerdere gebaren erbij wilt leren.
Wanneer kan je starten met de workshop baby- en peutergebaren? Na 8 maanden is de motoriek van een kind dat het kind zelf gebaren gaat maken. Wij van praktijk voor Moeder en Kind geven je het advies om te beginnen rond de leeftijd van 10 maanden. Later beginnen met gebaren is ook zeker mogelijk. Vroeger beginnen met gebaren is helemaal prima en je bent van harte welkom. Je kan dan de gebaren jezelf eigen maken, maar het kan tegelijkertijd ook frustrerend voor jou zijn dat je kindje nog niet terug gebaart. Een kind moet eraan toe zijn om de gebaren te onthouden en herkennen en te uiten.
De workshop bestaat uit 1 avond van 60 minuten en vind plaats bij een aanmelding van minimaal 3 ouders.

Tarieven

25 euro per stel * 

Start bij een aanmeldingen van minimaal 4 deelnemers!


Start datum

  • 15 mei 2017 - 20:00 - 21:00


Aanmelden of interesse tonen kan via ons contact formulier.