Praktijk voor Moeder & Kind
massage, begeleiding & academy

Babymassage

Het masseren van je baby kan je leren: Praktijk voor Moeder en Kind verzorgt een uitgebreide cursus babymassage. Na het volgen van de cursus babymassage kan jij jouw baby een ontspannende massage geven. Tevens leer je ook speciale massagetechnieken waardoor je jouw baby kan ondersteunen bij het doorkomen van tandjes, oorpijn, verkoudheid, darmkrampjes en onrustig slapen.

De cursus  bestaat uit 3 lessen en duurt 60 á 90 min per les Daarnaast kan je de cursus ook individueel volgen. Je kan starten met de babymassage lessen vanaf 4 - 6 weken na de geboorte.

Praktijk voor Moeder en Kind / Massageschool Diana biedt tevens de opleiding tot docent babymassage aan voor professionals en iedereen die wil werken als docent babymassage. 

Babymassage is een opbouwende massage, elk kind is anders en heeft een ander ritme. Diana van praktijk voor Moeder en Kind heeft altijd 2 of meer speciale babymassage poppen bij zich, zodat als je baby de massage voldoende vindt en wij nog een aantal technieken erbij leren. Jij eerst je baby kan voeden, troosten en verschonen. Na de les als jou baby verzadigd en voldaan is, kunnen wij alsnog gezamenlijk de massagetechnieken doornemen, zodat jij thuis je baby heerlijk kan gaan masseren.


Tijdens een cursus babymassage leer je o.a.:

 • Babymassagetechnieken ( ontspanning) voor een massage van 10 minuten & 20 minuten
 • Verschillende massagetechnieken voor het masseren van een baby jonger dan 5 maand en ouder dan 5 maanden
 • Babymassagetechnieken voor op de commode
 • Babymassage en het effect van water ( Indien er belangstelling voor is kunnen we tevens tijdens de laatste les tummy tubben. In de praktijk is gebleken dat niet iedereen hier belangstelling voor heeft. Wij vinden alles mag niks moet ;). 
 • Gym en strek oefeningen

 

EXTRA

Aanvullende babymassagetechnieken ter ondersteuning van o.a.:
 1. Oorpijn
 2. Doorkomen van tandjes
 3. Problemen met de spijsvertering
 4. Verkoudheid
 5. Slapen
 6. Overprikkeling en onrust

Pijn kun je met babymassage verminderen, niet verhelpen. Tevens kun je met een paar korte, maar zeker zeer effectieve massagetechnieken je baby tot rust brengen en goed in en door laten slapen. Er is niks zo vervelend als verkouden zijn. Een baby kan niet snuiten. Wist je dat je met een speciale massagetechnieken het slijm los kan maken in de neus?

De docent

Diana Paulusma - Wels, eigenaresse van Praktijk voor Moeder en Kind. Getrouwd en moeder van 4 kinderen ( 2007 , 2009 , 2011 en 2014). Geeft naast de cursus babymassage voor ouders ook de opleiding tot Docent babymassage en beschikt over voldoende kennis. Heb je na de les of als je weer thuis bent vragen? Je kan ze ten alle tijden stellen, ook nadat je de cursus babymassage hebt afgerond.

Groepscursus

Kosten: € 90,00 ( Minimaal 3 deelnemers )

Zie onderstaande agenda voor datums en locatie.


Individueel

Het is ook mogelijk deze cursus individueel of samen met je partner te volgen. Er is dan veel rust en ruimte voor eigen inbreng, vragen en afstemming op je baby. Een individuele cursus bestaat uit 2 lessen van 60 á 90 minuten. Hierbij mag je kindje ook wat jonger dan 6 weken ( minimaal 4 weken) en  ouder dan 18 maanden zijn. De cursus wordt in de Praktijk voor Moeder en Kind gegeven.

Kosten: € 100,00


Agenda

Jirnsum

16,23 en 30 januari 2017

10:00 - 11:00

Lemmer

I.v.m. de drukte in de praktijk zijn er tijdelijk alleen cursussen babymassage te volgen in Jirnsum en Joure.

****Een groepscursus start bij voldoende deelname. Via ons contactformulier kan jij informatie aanvragen omtrent de groepscursus babymassage. Het volgen van een individuele cursus babymassage kan altijd. Maak een afspraak met Diana van praktijk voor Moeder en Kind. Gezamenlijk plannen jullie een een geschikte dag en tijdstip.*


Aanmelden

Aanmeldingsformulier babymassage Groep en individueel

 

 • * verplichte velden